Jonge Redders

Waterveilig het hele jaar door

Met Jonge Redders maken kinderen van de basisschool kennis met veiligheid op en om het water. Daar spelen hun eigen kennis, houding en gedrag een doorslaggevende rol bij het voorkómen van ongevallen. In Nederland komen kinderen vaak in de buurt van water. Ieder seizoen kent daarbij zijn eigen risico’s. Als je je zwemdiploma hebt gehaald ben je zwemvaardig, maar is je ervaring met situaties in en om het water nog zeer laag. Wat moet je doen als je roeibootje omslaat? Of als je door het ijs zakt. Of met je fiets het de sloot inrijdt? Dit zijn slechts een aantal onderwerpen die we tijdens de verschillende seizoenen zullen behandelen. 

Naast zomerlessen zijn er namelijk lente-,winter- en herfstlessen voor in het zwembad. Het is belangrijk dat kinderen regelmatig zwemmen om hun zwemconditie en -vaardigheid op peil te houden. Elke seizoen gaat in op zijn eigen seizoensgebonden onderwerpen. Naast dat het goed is om je hiermee bezig te houden is het ook super leuk!
Wij werken voor dit programma samen met de KNRM (Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij) en de Reddingsbrigade. Onze instructeurs zullen samen met beachlifeguards samenwerken om uw kind voor te bereiden op het buitenwater en veel plezier te hebben. 

Wat leert uw kind?

Zwemmen is een sport waar je een leven lang plezier van hebt! 
Tijdens onze lessen blijft je zwemconditie op peil en leer over veiligheid gedurende elk seizoen. 

Denk hierbij aan:

 • Nieuwe survival zwemtechnieken 
 • Wakzwemmen
 • Reddingstechnieken
 • Te water springen / vallen
 • En nog veel meer…

Meer weten over het Jonge Redders programma? Klik hier!

 

Winter programma – Jonge Redders (vanaf 7 februari 2024)

Wat doen we o.a. tijdens het winterseizoen? : Wakzwemmen, hoe beweeg je over dun ijs, in het water vallen op verschillende manier, auto te water, hoe moet je helpen? zwemconditie op pijl houden en nog veel meer…

Ons programma bestaat uit vier seizoenen, tijdens de vier seizoenen gaan we met verschillende thema’s aan de slag.
Elke seizoen duurt 3 maanden, we gaan dus per kwartaal aan de slag met een nieuw seizoen en diverse act 

Zo kan je per seizoen een certificaat behalen.

  Welke dagen en tijden bieden wij aan?

  Woensdag 15:00 – 15:45 uur

   

   Prijs

   Een keer per week zwemmen €52,00 per maand 

    Schrijf je in op de Jonge Redders wachtlijst