Over ons

WELKOM BIJ HOFSPETTERS!

De zwemschool in het prachtige Hofbad in Ypenburg en sinds kort op zondag in De Viergang in Pijnacker waar uw kind snel, goed en op speelse en persoonlijke wijze leert zwemmen. Bij ons leert uw kind met de nieuwste zwemmethodes zwemmen en kan uw kind zijn of haar zwemtalenten verder ontwikkelen.
Leren zwemmen is in ons waterrijk land heel belangrijk. Daarom biedt team Hofspetters zwemlessen voor verschillende leeftijden gericht op een leven lang veilig, gezond en vooral plezierig zwemmen.

Hofspetters werkt samen met verschillende Haagse zwemsportverenigingen, om zo de doorgroei naar verschillende takken in de zwemsport te stimuleren. Hierbij kan worden gedacht aan wedstrijdzwemmen, schoonspringen, synchroonzwemmen of waterpolo.

STICHTING HOFSPETTERS

Stichting Hofspetters is in 2012 opgericht door 10 Haagse zwemverenigingen, met ieder zijn expertise in de verschillende onderdelen van de zwemsport. Wij hebben als missie het geven van goed zwemonderwijs en het stimuleren van de Haagse watersport. Gezamenlijk willen wij topzwemsport- en zwemtalentontwikkeling in de Haagse regio mogelijk maken. Een belangrijk middel daarbij is het verzorgen van leszwemmen in het Hofbad in Den Haag-Ypenburg.
 
Oprichters van Stichting Hofspetters zijn: CWP, DES, DSZ, Haagse Watervrienden, H.Z.ZIAN, Morgenstond, Plons, Racing Club,  Zwemclub Residentie Den Haag en ZDHC.

Oprichters van stichting Hofspetters zijn:

Locaties

Het Hofbad Ypenburg/Nootdorp

Hofspetters geeft les in het Hofbad. Het Hofbad (geopend in 2012) is een gemeentelijk zwembad van Den Haag dat onderkomen biedt aan de verschillende Haagse zwemverenigingen, politie, brandweer, schoolzwemmen, sportevenementen en wedstrijden op het gebied van watersport. 

De Viergang Pijnacker

Sinds 2022 geven wij op zondag ook zwemles in zwembad De Viergang. Het zwembad wordt beheerd door Sportfondsen. Er zijn diverse zwemverenigen die hier zwemles of zwemtrainingen geven. Op www.deviergang.nl vind je hier meer informatie over. Alle zwemlessen met de ABC zwemles methode worden in De Viergang gegeven. 

Bestuur

Team Hofspetters

Het bestuur van Stichting Hofspetters wordt gevormd door een viertal bestuursleden:
Voorzitter: Gerard Taal
Secretaris: Karin van Buuren
Penningmeester: Jeroen den Otter

Het team bestaat uit 25 enthousiaste instructeurs die volgens de laatste Superspetters KNZB-zwemmethode en ABC Envoz-zwemmethode zijn opgeleid en in het bezit zijn van alle relevante diploma’s inclusief een VOG (verklaring omtrent gedrag).

 

Michel Spaans

Directeur

Caitlin Spaans

Financiële administratie

Sylvia Verdam

Coördinatie / instructie

Jolanda van den Burk

Administratie

Laurence Vaassens

Coordinatie/instructie/begeleiding stagiares