FAQ

Aanmelden

Ik heb mijzelf of mijn kind ingeschreven, maar wil de inschrijving annuleren. Heb ik recht op restitutie van het inschrijfgeld?

Indien u binnen 14 dagen na de inschrijving aangeeft dat u de inschrijving wilt annuleren, heeft u recht op teruggaaf van het inschrijfgeld. Hierna is dit helaas niet meer mogelijk. U kunt uw verzoek richten aan administratie@hofspetters.nl

Ik heb mijzelf of mijn kind ingeschreven, vanaf wanneer start de zwemles?

 

Dit is afhankelijk van de wachttijden. U vind deze op onze inschrijfpagina. Bij de aanmelding heeft u tevens een gewenste startdatum gekozen, dit is een indicatie wanneer er mogelijk gestart kan worden. Let erop dat de gewenste startdatum geen garantie is dat op deze datum gestart kan worden.

Over WeScore

Wat is WeScore?

WeScore is een systeem dat ons de mogelijkheid geeft meer te focussen op de voortgang en individuele prestaties van uw kind.

Waar kan ik inloggen?

 U kunt op WeScore inloggen op de hoofdpagina van de website. Via dezelfde pagina kunt u uw wachtwoord resetten.

Hoe vind ik de voortgang, komende lessen of transacties?

Hiervoor leest u het beste onze handleiding. Hier leggen wij per onderdeel uit wat u kunt doen en waar u dit vind. Bekijk de handleiding op deze pagina.

de WeScore handleiding

Iedereen die toegang heeft tot WeScore kan de handleiding raadplegen. Via een makkelijk menu onderin de webpagina kun je het onderwerp van jouw vraag snel vinden en aan de hand van beeld en tekst wordt het antwoord uitgelegd. Natuurlijk zijn er altijd vragen die zo specifiek zijn dat dit niet in de handleiding vermeld staat, u kunt dan ook WeScore zelf raadplegen.

Daarnaast hebben we een ‘veelgestelde vragen’ onderdeel waarin we de meest voorkomende vragen uitleggen. Denk hierbij aan vragen zoals ‘een leerling heeft haar arm gebroken, wat moet ik doen?’. Antwoorden zodat jij snel verder kunt

Kan ik mijn lestijd of programma veranderen?

U kunt hiervoor mailen naar frontofficehofbad@hofspetters.nl of frontofficeviergang@hofspetters.nl Vermeld in deze mail om welke leerling het gaat en welke wijziging u wenst door te voeren en waar u de zwemlessen volgt. Zwemt u de ABC lessen dan is dit de Viergang, alle overige lessen vinden in het Hofbad plaats.

Kledingzwemmen

Waar moet ik rekening mee houden voor het zwemmen met kleding?

Vanaf fase 6 moeten alle kinderen elke laatste en eerste week van de maand met kleding komen zwemmen. Regelmatig oefenen met kleding zwemmen bevorderd het leren van de zwemslagen met natte kleding. Daarnaast bieden we de kinderen hiermee een extra oefenmoment voordat er getoetst wordt.

De kledingeisen vanaf fase 6 zijn een T-shirt met lange mouwen en een broek met een ritssluiting (geen legging) en schoenen. De schoenen een stevige zool te hebben. Gymschoenen en harde plastic waterschoentjes zijn toegestaan, zachte surfschoenen niet.

Zwemt uw kind in de A, B of C groep?
De kledingeisen voor diploma A en B zijn: een hemd, T-shirt met korte mouwen, korte broek (met ritssluiting, geen legging), sokken en schoenen (gymschoenen en harde plastic waterschoenen zijn toegestaan, zachte surfschoenen niet).

De kledingeisen voor diploma C zijn: een hemd, T-shirt met lange mouwen, lange broek (met ritssluiting, geen legging), sokken en schoenen (gymschoenen en harde plastic waterschoenen zijn toegestaan, zachte surfschoenen niet).

Zwemt uw kind in Zwemvaardigheid?
In de Zwemvaardigheidgroep gelden de volgende kledingeisen. Deze dienen de gehele week te worden gedragen!

T-shirt met lange mouwen en  een regenjas, broek tot de enkels met ritssluiting, schoenen met stevige zool. Daarnaast willen we u vragen uw kind een plastic tas mee te geven.

Afmelden en inhalen

Hoe meld ik mijn kind af voor de zwemles?

U kunt uw kind gemakkelijk afmelden voor de zwemles via WeScore. Dit kan via het lessenoverzicht en kan tot 2 uur voorafgaand de les. Meld u online af? Dan krijgt u een half inhaaltegoed indien uw kind in het SuperSpetters, PremiumSpetters, Zwemvaardigheid of MiniSpetters programma zwemt. Inhaal-lesen bij ABC zijn niet mogelijk.

Afmeldingen via de mail kunnen wij helaas niet in behandeling nemen.

Het afmelden voor een zwemles kan gemakkelijk worden gedaan WeScore Zwemmen.

Voor elke afgemelde les ontvangt u 0,50 inhaaltegoed (m.u.v. ABC en Volwassen zwemmen).

Extra info:

In al onze ‘zwem verder’ programma’s, het MiniSpetters programma en kinderen vallen niet onder het inhaaltegoed.

Heeft u al uw inhaaltegoeden gebruikt en kan uw kind niet naar zwemles komen? Meldt u dan wel af, zodat een andere ouder het plekje van uw kind eenmalig kan gebruiken voor een inhaalles. Zo helpen wij elkaar. U krijgt dan geen geld terug, de les komt te vervallen.

Let op! U neemt geen inhaallessen mee naar het volgende jaar, u dient deze in het zelfde jaar op te maken. Wij raden u daarom aan inhaallessen zo spoedig mogelijk in te halen.  

 

Vakanties en feestdagen

Op feestdagen is het Hofbad gesloten en geven wij geen zwemlessen. Bij het vaststellen van het lesgeld is rekening gehouden met de dagen die uitvallen. Hofspetters geeft hiervoor geen geld (of inhaallessen) voor terug.
Bij eventuele zwem-evenemnten kan het Hofbad niet worden gebruikt door de zwemlessen, in dit geval wordt er rekening gehouden met het lesgeld van de betreffende maand.

De zwemlessen bij de Hofspetters gaan altijd door. Wij sluiten niet gedurende vakanties. Het kan zijn dat er in de vakanties aanpassingen gemaakt worden in de vorm van een vakantierooster, als dit zo is wordt u hier tijdig over geinformeerd.

Een les valt uit in verband met een feestdag. Krijg ik hiervoor het lesgeld terug?
Bij de berekening van de contributie is rekening gehouden met de nationale feestdagen en sluitingsdagen van het Hofbad. Omdat de lesuitval reeds is berekend ontvangt u hier geen lesgeld voor terug.
Wat gebeurt er met de zwemlessen in de zomervakantie?

In de zomervakantie werken wij met een aangepast rooster. U kunt zelf kiezen welke lessen u wilt volgen. Het aantal lessen wat u in de vakantie kunt volgen is conform het abonnement wat wordt afgenomen. U betaald in de maand augustus de gebruikelijke contributie.

 

Praktische vragen

Ik ben mijn toegangspas kwijtgeraakt. Wat nu? 

Indien wij de pas hebben gevonden, ontvangt u hier automatisch mail van. Heeft u 1 dag na de zwemles nog geen mail ontvangen, dan hebben wij de pas niet gevonden. U kunt een nieuwe pas bestellen via info@hofspetters.nl. De vervangingswaarde is € 5,00.

Is de toegangspas verplicht?

Ja, deze pas is verplicht om mee te nemen. Zo kunnen wij uw kind present melden en direct zien waar uw kind zwemt. De pas wordt bij aanvang van de zwemlessen in bruikleen gegeven, en blijft daarmee eigendom van Stichting Hofspetters.

Wanneer moet mijn kind met kleding zwemmen?

Fase of Niveau 1 – 4: Geen kleding zwemmen (behalve natuurlijk de badmuts)
Fase 5: Mag een shirtje aandoen ter gewenning
Fase 6 – 8 of A, B en C diploma: De eerste en laatste week van de maand. Dit is, net zoals de scoreweek, afhankelijk van de maandag. Voorbeeld: Maandag 30 augustus t/m zaterdag 4 september is de laatste week van de maand. Hier worden kinderen wel met kleding verwacht, maar de scoreweek zelf is pas de week daarna. Kinderen worden dus ook met kleding verwacht van 6 tot en met 11 september (de eerste volle week van de maand).

Wanneer wordt mijn kind beoordeeld?

Instructeurs scoren de kinderen minimaal 1 keer in de 4 weken.

Hoe moet ik de scores lezen?

Per niveau gaat uw kind met verschillende onderdelen aan de slag. Al deze onderdelen worden gescoord. Is een onderdeel blauw dan is er nog niet gescoord of is het onderdeel nog niet op niveau. Daarna zult u de progressie terug zien in de verschillende kleuren/icoontjes per onderdeel.

Financiële vragen

Heeft u een vraag over een betaling?

Voor vragen over betalingen kunt u een mail sturen naar administratie@hofspetters.nl.