Even voorstellen..

Welke gezichten zitten er achter Team Hofspetters? Elke week stellen we een aantal collega’s aan je voor! 

Ik heet Sylvia Verdam, voor jullie beter bekend als “Juf Pannekoek”. Ik ben 54 jaar geleden in de wieg gelegd op Curaçao, in de Nederlandse Antillen. Na mijn schooltijd ben ik gaan studeren in Nederland, zoals alle Antilianen. Na mijn studie heb ik nog in België en Duitsland gewoond, maar ben ik later weer teruggegaan naar Curaçao, waar mijn kinderen ook zijn opgegroeid. Na een paar jaar zijn we verhuisd naar Sint Maarten, waar we ook weer 14 jaar hebben gewoond. Op Sint Maarten had ik samen met een vriend een eigen zwemschool in Cole Bay, aan de Nederlandse kant. Daar heb ik ook heel veel kinderen leren zwemmen.

Hoe ben je bij de Hofspetters terecht gekomen?

Mijn avontuur begon in 2015, toen ik naar Nederland verhuisde, omdat mijn dochter niet kon aarden in een vreemd land. En ja, als moeder kies je voor je kinderen. Ik heb toen alles achter mij gelaten en ben in het vliegtuig gestapt. Mijn neefje zwom toentertijd voor de Racing Club, en aangezien Hofspetters toen ook zweminstructeurs tekort kwam, had ik al gauw een baan. Zo kwam ik in oktober 2015 terecht bij de Hofspetters, waar ik nog steeds met veel plezier werk!

Wat vind je het allerleukste aan zwemles geven?

Het leukste aan zwemles geven, vind ik het plezier met de kinderen en ze ondertussen de zwemslagen spelenderwijs aan te leren. Het is heel belangrijk voor mij dat de kinderen met veel plezier naar de les komen en er iets leren.

Welk moment tijdens een zwemles is je het meeste bijgebleven?

Het moment dat mij het meeste is bijgebleven is hoe ik een volwassene heb leren zwemmen. Mevrouw was al 72 jaar en wilde voor haar kleinkinderen toch nog leren zwemmen. Toen ze mocht afzwemmen zaten al haar kleinkinderen aan de badrand. Zo leuk, en wat waren ze trots op hun oma.