Even voorstellen..

Welke gezichten zitten er achter Team Hofspetters? Elke week stellen we een aantal collega’s aan je voor! 

Hallo, ik ben Michel Spaans, 57 jaar, geboren en getogen in Den Haag maar wel al 27 jaar woonachtig in het Westland. Getrouwd, vader van 3 volwassen kinderen en sinds een jaar een nieuwe titel : Opa van kleinzoon Fender.

Hoe ben je bij de Hofspetters terecht gekomen?

Ik ben mijn hele leven al in zwembaden aanwezig. Als klein jochie begon ik bij AVZV in Voorburg en na mijn C diploma werd ik hier gevraagd voor de zwemploeg. Toen begon een periode van ruim 23 jaar waarbij ik hard getraind heb als wedstrijdzwemmer. Tijdens deze periode ging ik verder bij DSZ in Den Haag waar ik groot ben geworden.

Nadat ik stopte, heb ik altijd contact gehouden met de diverse verenigingen, maar kwam door mijn kinderen in de honk- en softbalsport terecht. Met het voorzitterschap bij Storks in Kijkduin kwam ik weer op de vele meetings in contact met de KNZB en met Hofspetters. Men zocht een voorzitter bestuur en peilde of ik interesse had. Ik ben dit geworden van 2017 tot en met 2019. Hofspetters zocht een nieuwe directeur die wat wijzigingen moest gaan doorvoeren. Sinds december 2019 mag ik het team leiden en doe dat met heel veel plezier. Team Hofspetters is een groep mensen van jong tot oud die altijd allemaal als doel hebben de kinderen op de 1e plaats te zetten.

Wat vind je het allerleukste aan zwemles geven?

Ik geef niet zoveel lessen meer, omdat eindbaas zijn andere afspraken en verantwoordelijkheden vragen, maar sinds kort geef ik weer zwemles op maandag en dinsdag aan fase 6, 7 en 8 en dat is fantastisch. Heerlijk om weer even in het water bezig te zijn, te ervaren wat onze medewerkers dagelijks ervaren. Het leukste aan zwemles geven is kinderen te zien groeien in de prestaties, eerst bang aan de kant voor de koprol, angst, maar dan met hulp en vertrouwen en iedere week oefenen resultaat halen. Ik vind het leuk om veel energie te stoppen in een les, maar ook om plezier te maken. Iedere oefening doen we met een reden. Over de mat lopen lijkt spelen, maar ieder kind blijft het spannend vinden en ziet wat een bewegende ondergrond doet. Na afloop altijd de box, want iedereen doet zijn of haar best op zijn of haar niveau.

Welk moment tijdens een zwemles is je het meeste bijgebleven?

Dat zijn de momenten dat je een kind voor het eerst na herhaalde aanwijzingen door het gat ziet gaan en dan met een grote glimlach boven komt, en dan altijd…… de box!

Ik vind het echt te gek mijn ervaringen in het water over te brengen aan de kinderen en te zien dat men iedere week een stapje verder komt.